Vergoedingen

Jefysio heeft contracten met alle zorgverzekeraars afgesloten. Maar hoe zit het eigenlijk met vergoedingen en bijvoorbeeld het eigen risico? Jefysio legt het hieronder uit:

 

DIRECTE TOEGANKELIJKHEID FYSIOTHERAPIE (DTF)

Sinds 1 januari 2006 kun je zonder verwijzing van de huisarts naar de fysiotherapeut. Bij Jefysio ben je dus welkom met en zonder verwijzing van de huisarts. Voor aandoeningen die op de chronische lijst staan is altijd een verwijzing nodig van de arts of specialist.

 

BASISVERZEKERING

De basisverzekering wordt binnen de fysiotherapie alleen aangesproken bij een chronische indicatie en bij kinderen jonger dan 18 jaar. Alleen bij het aanspreken van je basisverzekering zal aanspraak gemaakt worden op het eigen risico, tenzij je je jonger bent dan 18 jaar.

 

AANVULLENDE VERZEKERING

De reguliere fysiotherapie komt altijd uit de aanvullende verzekering. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt, worden de medisch noodzakelijke fysiotherapiebehandelingen vergoed door je zorgverzekeraar. De nota van je behandeling wordt direct ingediend bij je zorgverzekeraar. Bij het aanspreken van je aanvullende verzekering is het eigen risico niet van toepassing. Weet je niet zeker of je een aanvullende verzekering hebt? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

 

CHRONISCHE KLACHTEN

De zogenoemde chronische klachten zijn samengesteld door de overheid en staan op de chronische lijst. Op deze lijst staan een aantal aandoeningen die vergoed worden vanuit de basisverzekering. Helaas betekent dit niet dat alles wordt betaald. De eerste 20 behandelingen dienen zelf of vanuit de aanvullende verzekering betaald te worden. Vanaf behandeling 21 worden de behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Bij het aanspreken van je basisverzekering zal het eigen risico van toepassing zijn. Het kan dus zijn dat je na 20 behandelingen ook het eigen risico of een deel hiervan nog zal moeten betalen. Voor aandoeningen die op de chronische lijst staan is altijd een verwijzing nodig van de arts of specialist.